Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Багыттар боюнча даярдоо



Жогорку кесиптик билим берүү тармагында билим берүү ишин жүргүзүү укугуна лицензиянын негизинде кафедра төмөнкү багыттар боюнча бакалаврларды, магистрлерди жана философия докторлорун (PhD) даярдайт:
__________________________________________________________

  • 740200 "Жаныбарлардан алынган тамак-аш азыктарынын технологиясы жана өндүрүшү" (бакалавр) - Кыргыз Республикасынын Билим берүү жана илим министрлигинин 2022-жылдын 8-апрелиндеги No 574/1 буйругу; № D2019-0038 лицензиясына № 2 тиркеме, каттоо № D2019-0038;
  • 740100 "Өсүмдүк материалдарынан тамак-аш азыктарынын технологиясы жана өндүрүшү" (бакалавр) - Кыргыз Республикасынын Билим берүү жана илим министрлигинин 2022-жылдын 8-апрелиндеги No 574/1 буйругу; № D2019-0038 лицензиясына № 2 тиркеме, каттоо № D2019-0038;
  • 720200 "Биотехнология" (бакалавр) - Кыргыз Республикасынын Билим берүү жана илим министрлигинин 2022-жылдын 8-апрелиндеги No 574/1 буйругу; № D2019-0038 лицензиясына № 2 тиркеме, каттоо № D2019-0038.
  • 740200 «Жаныбарлардан алынуучу тамак-аш азыктарынын технологиясы жана өндүрүшү» (магистратура) - Кыргыз Республикасынын Билим берүү жана илим министрлигинин 2022-жылдын 8-апрелиндеги No 574/1 буйругу. № D2019-0038 лицензияга № 4-тиркеме, каттоо номери № D2019-0038;
  • 741000 «Тамак-аш азыктарынын технологиясы (философия доктору/профиль боюнча доктор) - Кыргыз Республикасынын Билим берүү жана илим министрлигинин 2021-жылдын 28-июлундагы № 1319/1 буйругу; Лицензия № G2021-0008.

740200 «Жаныбарлардан алынган тамак-аштын технологиясы жана өндүрүшү» багыты боюнча билим берүү программалары (Жаныбарлардан алынган тамак-аштын технологиясы жана өндүрүш тармагындагы бакалавр жана илим магистри) Германиянын ACQUIN аккредитациялык агенттигинин «шартсыз» аккредитациясын алган. Бул бүтүрүүчүлөрдүн Европанын 41 өлкөсүнөн жумуш табуу жана дүйнө жүзүндөгү 120дан ашык университетте билимин улантуу мүмкүнчүлүгүн жогорулатат.


 Магистрлер үч программа боюнча даярдалат:
• Продукцияны иштеп чыгуу
• Азык-түлүк коопсуздугу жана сапаты
• Технология жана ишкананы башкаруу.


Бакалаврлар төрт профилде даярдалат: