Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Тамак-аш биотехнологиясы


Пищевая биотехнология

Тамак-аш биотехнологиясы тамак-аш өнөр жайындагы заманбап жана келечектүү багыт болуп саналат.
үчүн биотехнологиялык процесстерди колдонууга негизделген өнөр жай
жаңы муундагы тамак-аш азыктарын жана тамак-аштын ар кандай түрлөрүн алуу
Студенттерди кесиптик даярдоонун негизги багыттары:
• Биотехнологиялык тамак-аш өндүрүшүн долбоорлоо, уюштуруу
микроорганизмдерди колдонуучу продуктулар, фермент препараттары.
• чийки заттардын, тамак-аш кошумчаларынын биологиялык коопсуздугуна биологиялык баа берүү
активдүү заттар жана даяр тамак-аш азыктары.
• Тамак-аш жана кайра иштетүү ишканаларынын калдыктарын биоконверсиялоо ыкмалары
тармактар.

• Молекулярдык биологиянын жана гендик инженериянын негиздерин үйрөнүү
тамак-аш технологиялары.
• Дарылоо-профилактикалык максаттар үчүн буюмдарды иштеп чыгуу технологиясы,
функционалдык тамактануу, БАД ж.б.