Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Тамак-аш азыктарын ондуруунун технологиясы


 

Кафедра башчысы, техника илимдеринин доктору, профессор Мусульманова Мукарама Мухамедовна

Дареги:  720044, Кыргызстан, Бишкек ш., Ч. Айтматов пр. 66, корпус 1, 1/316 каб.

Телефон: +996 312 54-51-63

Email:  mmusulmanova@kstu.kg

Website:  kstu.kg

 

 

Адистерди даярдоо күндүзгү жана дистанттык окуу формасында жана көп баскычтуу системада – бакалавр, магистратурада, Ph.D жүргүзүлөт.

“Тамак-аш азыктарын өндүрүү технологиясы” бөлүмү окутууну 3 багытта жүргүзөт жана 4 адистик боюнча “бакалавр” квалификацияларында адистерди даярдап чыгарат.

  • 740 200 “Жаныбарлардын алынган тамак-аш азыктарынын технологиясы жана аларды өндүрүү” – “Бакалавр”;
  • 740 100 “Өсүмдүктөрдөн келип алынган тамак-аш азыктарынын технологиясы жана аларды өндүрүү” – “Бакалавр”;
  • 720 200 “Биотехнология” – “Бакалавр”.

Бул багыттар төмөнкү адистиктерди камтыйт

  • Эт жана эт азыктарынын технологиясы;
  •  Сүт жана сүт азыктарынын технологиясы;
  • Нан, макарон жана кондитердик азыктарынын технологиясы;
  • Тамак-аш биотехнологиясы.

Бул багыттагы адистер  эт, сүт, нан, кондитердик, макарон азыктарын; дан иштетүүчү, ун өндүрүүчү; тамак-аш кошулмалары (БAК) ж.б. азыктарды чыгаруучу  ири өнөр-жай ишканаларында да, чакан заводдордо да иштей ала турган ар тараптуу фундаменталдык жана практикалык даярдыгы бар адистер.

Кафедра ушул профилдеги адистерди даярдоо үчүн зарыл болгон талаптарга жооп берген жабдуулар жана приборлор менен жабдылган. Кафедра эт, сүт, нан, кондитердик азыктарын өндүрүү боюнча лабораториялык иштерди жүргүзүү үчүн тажрыйбалык өндүрүштүк жабдуулар менен жабдылган лабораториялар бар.

“Жаныбарлардын алынган тамак-аш азыктарынын технологиясы жана аларды өндүрүү”  тармагында илимдердин бакалавры КМТУнун окутуу программасы ACQUIN Германия аккредитациялоо агенттиги тарабынан 30.09.2020 жылга чейин шексиз аккредитациядан өтүп, сапат белгисин далилдеген сертификат алган. Мындай абал бүтүрүүчүлөргө Европанын 41 өлкөсүндө иш орунуна ээ болууга жана 120 эл аралык ЖОЖдордо окуусун улантууга мүмкүнчүлүк берет.