Илимий-изилдөө иштери
И.Раззаков атн. КМТУ
Институттар
Технологиялык институт
Тамак-аш азыктарын ондуруунун технологиясы
Илимий-изилдөө иштери
“Тамак-аш илими жана технологиялары” кафедрасынын илимий-изилдөө иштери
И. Раззаков атындагы КМТУнун “Тамак-аш илими жана технологиялары” бөлүмүнүн ага окутуучулары маселесинин алкагында» тамак-аш ресурстарын жана айлана-чөйрөгө жана ден соолугун коргоо сарамжалдуу пайдалануу» илимий-изилдөө иштерин жүргүзүгөн. “Тамак-аш илими жана технологиялары” бөлүмүнө жүргүзүлгөн изилдөөнүн максаты “Жогорку азыктык баалуулугу менен тамак-аш азыктарын жасоо жана жаңы технологияларды түзүү” жана “Жалпы тамак-аш коопсуздугун кепилдигин алдын алуу жакшыртуу” болуп саналат. ТАӨТ бөлүмүнүн ага окутуучусу, доценти Мамбетова А.Ш. “Сүт-ботко менен негизделген” илимий-изилдөө иши ири өнөр жайга бекитилип жалпы элдик өндүрүшүнө чыккан жана өлкөнүн калкынын, элдин тукум курут, үрп-адатын сактап, өркүндөтүү негизинде жасалган.
Илимий изилдөө иштери бөлүмүдүн жетектөөчүлөр - окумуштуулар көзөмөлү астында ишке ашырылат, алар: т.и.д., профессору, М. М. Мусульманова, т.и.к., профессору Ч.О. Райимкулова, т.и.к., профессор А.Д. Джамакеева.
Кафедра Москва мамлекеттик колдонмо биотехнологиясы университети, Санкт-Петербург мамлекеттик тамак-аш технологиясы жана тамак-аш муздаткыч технологиялар университети, Воронеж техникалык академиясы, Алматы технологиялык окуу университети жана Семипалатинск Шакарима атындагы мамлекеттик университиеттри менен өз ара илимий кызматташуу жөнүндө келишимдердин алкагында изилдөөлөрдү жүргүзөт.
Бөлүмүнүн кызматкерлери жыл сайын эл аралык жана республикалык илимий ишине катышууга, монография түрүндө, мезгилдүү адабият макала түрүндө, изилдөө бюллетендерин басып чыгарууда; Бөлүмүнүн кызматкерлеринин Кыргыз Республикасынын ойлоп табуу патентеринен да бар.
И.Раззаков атн. КМТУ Институттар Технологиялык институт Тамак-аш азыктарын ондуруунун технологиясы Илимий-изилдөө иштери
“Тамак-аш илими жана технологиялары” кафедрасынын илимий-изилдөө иштери
И. Раззаков атындагы КМТУнун “Тамак-аш илими жана технологиялары” бөлүмүнүн ага окутуучулары маселесинин алкагында» тамак-аш ресурстарын жана айлана-чөйрөгө жана ден соолугун коргоо сарамжалдуу пайдалануу» илимий-изилдөө иштерин жүргүзүгөн. “Тамак-аш илими жана технологиялары” бөлүмүнө жүргүзүлгөн изилдөөнүн максаты “Жогорку азыктык баалуулугу менен тамак-аш азыктарын жасоо жана жаңы технологияларды түзүү” жана “Жалпы тамак-аш коопсуздугун кепилдигин алдын алуу жакшыртуу” болуп саналат. ТАӨТ бөлүмүнүн ага окутуучусу, доценти Мамбетова А.Ш. “Сүт-ботко менен негизделген” илимий-изилдөө иши ири өнөр жайга бекитилип жалпы элдик өндүрүшүнө чыккан жана өлкөнүн калкынын, элдин тукум курут, үрп-адатын сактап, өркүндөтүү негизинде жасалган.
Илимий изилдөө иштери бөлүмүдүн жетектөөчүлөр - окумуштуулар көзөмөлү астында ишке ашырылат, алар: т.и.д., профессору, М. М. Мусульманова, т.и.к., профессору Ч.О. Райимкулова, т.и.к., профессор А.Д. Джамакеева.
Кафедра Москва мамлекеттик колдонмо биотехнологиясы университети, Санкт-Петербург мамлекеттик тамак-аш технологиясы жана тамак-аш муздаткыч технологиялар университети, Воронеж техникалык академиясы, Алматы технологиялык окуу университети жана Семипалатинск Шакарима атындагы мамлекеттик университиеттри менен өз ара илимий кызматташуу жөнүндө келишимдердин алкагында изилдөөлөрдү жүргүзөт.
Бөлүмүнүн кызматкерлери жыл сайын эл аралык жана республикалык илимий ишине катышууга, монография түрүндө, мезгилдүү адабият макала түрүндө, изилдөө бюллетендерин басып чыгарууда; Бөлүмүнүн кызматкерлеринин Кыргыз Республикасынын ойлоп табуу патентеринен да бар.