Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Илимий-изилдөө иштери


“Тамак-аш илими жана технологиялары” кафедрасынын илимий-изилдөө иштери

И. Раззаков атындагы КМТУнун "Тамак аш илими жана технологиялар" кафедрасынын профессордук-окутуучулук курамы "КР тамак-аш ресурстарын сарамжалдуу пайдалануу жана айлана-чөйрөнү жана ден соолукту коргоо" көйгөйүнүн алкагында илимий-изилдөө иштерин алып барат.

Кафедрада жүргүзүлүп жаткан изилдөөлөрдүн максаты-эт, сүт жана өсүмдүк негизиндеги жалпы жана дарылоо-профилактикалык тамактануу үчүн жогорку азыктык баалуулугу жана кепилденген коопсуздугу бар тамак-аш азыктарынын учурдагы технологияларын өркүндөтүү жана түзүү.

Өз ара илимий кызматташтык жөнүндө келишимдин алкагында кафедра Санкт-Петербург мамлекеттик төмөнкү температурадагы жана тамак-аш технологиялары университети, Алматы технологиялык университети жана Шакарим атындагы Семипалатин мамлекеттик университети менен изилдөөлөрдү жүргүзөт. Кафедра ошондой эле КР УИАнын Биотехнология институту, КР УИАнын Химия жана химиялык технология институту, К. И. Скрябин атындагы Кыргыз улуттук агрардык университети, Кыргыз-Түрк "Манас" университети, Бишкек сыноо, сертификаттоо жана метрология борбору, Казак технология жана бизнес университети, Тажикстан технологиялык университети, Тажик улуттук университети, Ташкент химия-технологиялык институту ж. б. менен биргелешкен изилдөөлөрдү жүргүзөт.

Кафедранын кызматкерлери эл аралык жана Республикалык илимий-техникалык конференцияларга катышып, мезгилдүү илимий адабияттарда макала, монография түрүндө изилдөө материалдарын жарыялап турушат.  

Кафедра жыл сайын тамак-аш тармагындагы алдыңкы ишканалардын өкүлдөрүнүн катышуусу менен тегерек столдорду өткөрөт. Бул илим менен өндүрүш байланышын бекемдөөгө, ишканалардын буйругу менен жаңы өнүмдөрдүн технологиясын максаттуу өнүктүрүүгө, студенттерди, магистранттарды жана аспиранттарды активдүү тартууга жардам берет.

“Тамак-аш илими жана технологиялары” кафедрасынын илимий-изилдөө иштери