Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Абитуриенттерге


Абитуриентке

Урматтуу абитуриент!

Технолог – кадыр–барктуу жана келечектүү адистиги, келечекте жакшы табиятынын негизи! 

И.Раззаков атындагы Кыргыз Мамлекеттик Техникалык Университетинин

“Тамак аш азыктарын өндүрүү технологиясы” кафедрасы

Окууга чакырабыз!

Төмөнкү адистиктер боюнча:

Төмөнкүлөр:

  • Нан, кесме жана кондитер азыктарына технологиясы;
  • Сүттүн жана сүт азыктарынын технологиясы;
  • Эт жана эт азыктарынын технологиясы;

Төмөнкү кесиптер:

  • «Эт жана эт азыктарынын технологиясы» адистиги;
  • «Сүт жана сүт азыктарын технологиясы» адистиги;
  • «Нан, кесме жана кондитердик азыктарды технологиясы» адистиги;
  • «Тамак-аш биотехнологиясы» адистиги.

Малдан келип чыккан тамак аш азыктардын технологиясы:

Сүт жана сүт азыктарын технологиясы;

(Бул адистиги боюнча бүтүрүүчүлөр: сүт завотдунда, сүт комбинатында, муздак-пломбир өндүрүү комбинатында, сыр жана башка сүт азыктарын өндүрүү ишканаларында иштөөгө мүмкүнчүлүк алышат.)

Эт жана эт азыктарынын технологиясы;

(Эт, колбаса жана жарым жартылай даяр азыктарды өндүрүү, кайра иштетүү технологиясы жана тоңуп калган жарым жартылай даяр азыктарды, канаттууларды кайра иштетүү жана үй куштарынын продукттуулугун өндүрүү технологиясы).

Тамак-аш биотехнологиясы

(Иш оордулары төмөнкүл: тамак-аш азыктарын, азык-түлүк жана диеталык кошулмаларды өндүрүү менен алектенген ишканаларды жана ишканалар, ошондой эле айкалыштырып кычкыл тамак-аш азыктары);

өсүмдүк азыктарынан жасалган тамак аш технологиясы

Нан, кесме жана кондитердик азыктарды технологиясы:

(Нан, нан азыктарына, макарон жана кондитердик бардык түрлөрүн өндүрүү технологиясы.)

«Тамак-аш өндүрүү технологиясы» бүтүрүүчүлөрү ишке орноштуруу сонун мүмкүнчүлүк бар. Бүгүнкү күндө Кыргызстанда атаандаштык рыногунда азык-түлүк өнөр жайын өнүктүрүү үчүн жогорку квалификациялуу адистер керек. Бөлүмүнүн бүтүрүүчүлөрү ийгиликтүү өнөр жай ишканалары менен иштеп, илимий-изилдөө жана конструктордук мекемелердин, азык-лаборатория жана мамлекеттик санитардык-эпидемиологиялык участкаларында, бизнес жана ишкердик менен алек болууга, экөө тең, Кыргызстандын жана КМШ өлкөлөрү боюнча стандарттуу болгон мүмкүнчүлүк ээ болушат.

Биздин бөлүм политехникалык институтунун пайдубалы (1954) менен иш алып барат. Ушул убакыт ичинде, ал тамак-аш өнөр жайынын ар кандай тармактарынын ашуун 3000 квалификациялуу адистери, коомдук тамактануу. бөлүмү лабораториялык изилдөөлөр, студенттердин илимий изилдөө иштери үчүн азыркы илимий-техникалык базага ээ.

Кафедра сиздер менен жолугууга кубанычта!