Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Абитуриенттерге


АБИТУРИЕНКЕ!

Урматтуу абитуриент!

Технолог – кадыр–барктуу жана келечектүү адистик, келечекте жакшы табиятынын негизи! 

И.Раззаков атындагы Кыргыз Мамлекеттик Техникалык Университетинин

“Тамак аш илими жана технологиялар” кафедрасы

төмөнкү багыттар боюнча окууга чакырат:

- Тамак-аш технологиялар

- Тамак-аш биотехнологиясы

"Тамак-аш илими жана технологиялар" кафедрасы менен келечектин бир бөлүгү бол!

Бул жерде сен алдыңкы адистерден билим алып гана тим болбостон, аларды иш жүзүндө реалдуу долбоорлордо жана изилдөөлөрдө колдоно аласың.

 Карьераңызды биз менен куруп, жаңы мүмкүнчүлүктөр дүйнөсүн ачыңыз. Биз менен дүйнөнү жакшы жакка өзгөртүүгө даяр болгондорду күтөбүз. Бизге келип, биз менен тамак-аш технологиясы дүйнөсүн изилдеңиз!

"Тамак-аш илими жана технологиялар" кафедрасынын бүтүрүүчүлөрүнүн ишке орношуу мүмкүнчүлүгү жогору.

Кафедра Фрунзе политехникалык институтунун (1954-ж.) түзүлгөн күнүнөн баштап иштейт. Бул убакыттын ичинде тамак-аш өнөр жайынын ар кандай тармактарынын, коомдук тамактануунун 5 000ден ашык квалификациялуу адистери даярдалган. Кафедрада студенттерге лабораториялык сабактарды, илимий-изилдөө иштерин жүргүзүү үчүн заманбап илимий-техникалык базасы бар.

Кафедранын квалификациялуу кадрлар курамы жана заманбап илимий-техникалык базасы бар, бул Кыргызстандын жана жакынкы жана алыскы чет өлкөлөрдүн калкына сапаттуу билим берүү кызматтарын көрсөтүүгө мүмкүндүк берет.

Кафедрада жекече окуу графиги менен экинчи жогорку билим алууга болот, магистратура, PhD-докторантура, аспирантура, докторантура бар.

Кафедра 4 жана 2 жылдык окуу мөөнөтү менен илимдин бакалаврларын жана магистрлерин даярдайт. Окутуу эл аралык деңгээлде аккредитацияланган уникалдуу окуу программалары боюнча жүргүзүлөт.

Практикалык тажрыйба студенттер атайын окуу жана изилдөө лабораторияларында лабораториялык иштерди, курстук жана дипломдук долбоорлорду ишке ашыруу боюнча ээ болот:

  • эт жана эт азыктарынын технологиясы;
  • сүт жана сүт азыктарынын технологиясы;
  • нан, кондитердик жана макарон азыктарынын технологиясы;
  • тамак-аш биотехнологиясы;
  • консервалоо жана ачытуу өндүрүшүнүн технологиясы.

Кафедрада студенттер арасында активдүү илимий-изилдөө иштери жүргүзүлүүдө. Студенттик конференцияда жыл сайын 20-25 илимий доклад берилет.

      Атайын технологиялар боюнча окуу дисциплиналарын профилдөө:

  • Эт азыктарынын технологиясы;
  • Сүт азыктарынын технологиясы;
  • Нан азыктарынын, макарон жана кондитердик азыктардын технологиясы;
  • Консервалар жана азык-түлүк концентраттарынын технологиясы;
  • Шарап жана ачытуу өндүрүшүнүн технологиясы.

 

Сүт жана сүт азыктарынын технологиясы: сүт технологиясы менен байланышкан дисциплинаны изилдөө сүттү кайра иштетүү, жаңы продукцияны иштеп чыгуу жана сапатты башкаруу боюнча терең билимди жана практикалык көндүмдөрдү сунуш кылат. Бул жааттагы адистер сүт заводдорунда, май жана сыр заводдорунда, балмуздак цехтеринде жана фабрикаларында, сүт-консерва комбинаттарында иштешет.

Нан азыктарынын, макарон жана кондитердик азыктардын технологиясы: сапаттуу жана суроо-талапка ээ продукцияны (ун, шекердүү, кондитердик азыктар, макарон азыктары, нан жана нан азыктары) түзүү үчүн заманбап технологияларды жана инновациялык ыкмаларды колдонууну үйрөнөсүз.

Эт жана эт азыктарынын технологиясы: эт азыктарын (колбаса азыктары, эт жарым фабрикаттары, эт консервалары, чүчпара, тоют уну, кургак кан азыктары, медпрепараттар) иштетүүнүн, өндүрүүнүн жана сапатын контролдоонун заманбап методдорун үйрөтөт.

Консервалар жана азык-түлүк концентраттарынын технологиясы: тамак-ашты сактоонун мыкты ыкмаларын жана жолдорун үйрөтөт, алардын коопсуздугун, аш болумдуулугун жана узак сактоо мөөнөтүн камсыз кылат. Ошондой эле шарап, сыра жана башка ачытуучу суусундуктарды өндүрүүнүн салттуу жана заманбап ыкмалары изилденет.

Тамак-аш биотехнологиясы: заманбап биотехнологиялык тамак-аш өндүрүү ыкмалары массалык тамак-аш өндүрүшүндөгү акыркы жетишкендиктерди толук жана пайдалуу тамак-ашты реалдуу алуу менен байланыштырууга мүмкүнчүлүк берет. Адистин кесиптик ишинин объектилери болуп тамак-аш жана биологиялык баалуулугу жана функционалдык касиеттери жогору болгон комбинацияланган тамак-аш системаларын, аналогдорду өндүрүүнүн биотехнологиялык процесстери эсептелет.

Тамак-аш технологиясынын инновациялык дүйнөсүнүн бир бөлүгү бол! Биздин кафедрада сиз тамак-аш өндүрүү жана кайра иштетүү боюнча терең билимге жана практикалык көндүмдөргө ээ болбостон, эртең тармакты өзгөртө турган өз идеяңызды жана технологияңызды өнүктүрүүгө мүмкүнчүлүк аласыз. Бизге кошулуп, акыркы илимий жана практикалык өнүгүүлөрдүн бир бөлүгү болуңуз!

        КАФЕДРА СИЗ МЕНЕН ЖОЛУГУШУУГА КУБАНЫЧТА!

Кафедра башчысы

техника илимдеринин доктору, доцент

Элеманова Римма Шукуровна

 

Биздин дарек:

720044, Бишкек ш., Ч. Айтматов пр., 66,

И. Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети, ауд. 1/312

Телефон аркылуу маалымат:

54 - 51 - 63

күн сайын,

 ишемби жана жекшембиден башка

 

Китепчени төмөнкү шилтеме боюнча көчүрүп алсаңыз болот