Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Нан жана макарон азыктарынын технологиясы


Нан, макарон жана кондитер азыктарынын технологиясы

Бул адистиктеги нан, макарон жана кондитер азыктарынын технологдору ун, кант, кондитердик, макарон, нан жана нан азыктарын өндүрүү процесстерин уюштурушат.

Бул профилдеги бүтүрүүчүлөр биздин республикада жана чет өлкөлөрдө нан, кондитердик, макарон, таттууларды чыгаруучу ишканаларда иштешет жана ишке орношууга мыкты мүмкүнчүлүктөрү бар. Бүгүнкү күндө Кыргызстан рыноктук атаандаштыктын шарттарында тамак-аш өнөр жайын өнүктүрүү үчүн жогорку квалификациялуу адистерге муктаж. Алар ошондой эле Кыргызстандын, ошондой эле КМШ өлкөлөрүнүн өнөр жай ишканаларында, банктарда, илимий-изилдөө жана долбоорлоо мекемелеринде, Мамлекеттик стандарттын тамак-аш лабораторияларында жана санитардык-эпидемиологиялык станцияларында, бизнес жана ишкердик чөйрөсүндө ийгиликтүү иштеп жатышат.