Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы


«Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы» кафедрасы (КТАТ)

«Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы»  кафедрасынын башчысы                                                                                                                                                  техника илимдеринин кандидаты, ЖАК доцентти                                                                                                                                                                                                   Кошоева Толгонай Рысбековна

Дареги : 720044, Кыргызстан, г. Бишкек, . Ч. Айтматова 66 көч, 1 корпус, каб. 221

Телефон: +996 312 54-43-65

Факс: +966 (312) 54-43-65

E-mail: tolrkoshoeva@kstu.kg

website: www.kstu.kg 

 

 

 

 

 

«Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы»  кафедрасы коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы үчүн адистерди даярдоо күндүзгү жана ДОТ системасын колдонуу менен сырттан окуу формалары аркылуу жүргүзүлөт жана  профилдештирилген адистерди төмөнкү багыт боюнча даярдайт:

-740300 “Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы жана аны уюштуруу” багыты боюнча:

  • “Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы жана аны уюштуруу”
  • “Ресторандардагы жана мейманкана комплекстериндеги азыктардын технологиясы жана аны тейлөөнү уюштуруу

“Мейманкана бизнеси ” багыты боюнча:

  • “Мейманкана бизнеси ”

Академиялык даража: "бакалавр"   

Окуу формасы :  күндүзгү жана сырттан окуу 

Окуу мөөнөтү : күндүзгү (4-жыл); сырттан окуу (5-жыл)                                                                                   

2017-жылдан баштап кафедра 740300 – «“Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы жана аны уюштуруу» багыты боюнча «Функционалдык тамак-аш азыктарынын технологиясы» жана "Нутрициология "программасынын алкагында магистрлерди даярдай баштады.

Академиялык даража: "магистр"   

Окуу формасы :  күндүзгү окуу 

Окуу мөөнөтү : 2-жыл 

Кафедра жогорку квалификациялуу профессордук-окутуучулар курамы менен камсыздалган: э.и.д.,г.м-и.д Федоров М.В., т.и.к, проф. Кыдыралиев Н.А., т.и.к., доц. Кошоева Т.Р., доцент Акбанова К.А., проф.,т.и.к., улук илимий кызматкер Аксупова А.М., т.и.к., м.а. доцент Сатыбалдиева А.М. ж.б Кафедранын потенциалы: окутуучулар – 10 штаттык кызматкер, анын ичинен –1 экономика илимдеринин доктору; 2 илимдин кандидаты, 5 ага окутуучулар, окутуучу , лаборант жетекчиси, методист, инженер, лаборант. Жана дагы кафедрада: 1 докторант, 4 аспирант бар.

Кафедранын бардык программалары үчүн практиканын бардык түрлөрү, курстук иштер, бакалавриат жана магистратура программалары үчүн бүтүрүү квалификациялык жана магистрдик диссертациялар үчүн усулдук көрсөтмөлөр бар.Кафедранын окуу лабораториялык базасы. Бөлүм дайындалган: 1/112 лекция залы, 5 лаборатория, анын ичинде. 1/154, 1/155 кабинетте «Ресторан бизнеси», «Коомдук тамактануу ишканаларында тейлөөнү уюштуруу» сабактарын өткөрүү үчүн «Мини-ресторан» жаңы лабораториялары ачылды, ошондой эле 1/413 кабинетте химиялык лаборатория жаңыртылды. 1/413 ауддитория  Коомдук тамактануу продуктуларынын сапатын изилдөө боюнча.

Кафедра  жөнүндө видео ролик , төмөнкү шилтемеге өтүңүз.

https://www.youtube.com/watch?v=bvYBgDonr1M&ab_channel

https://www.youtube.com/watch?v=s3TT4hFWc_w&fbclid=IwAR1WM6CLEUbcvWjL0ISmOKx2r_i25iWfw3FrukQAQiiFN2X-WGorFbUokUM

«Коомдук тамактануу азыктарынын технологиясы»