Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Бүтүрүүчүлөр


Минбар сыймыктары

Серкебаева Чынара Исакуновна

Чынара Серкебаева - 740100 «Өсүмдүк чийки затынан тамак-аш продуктуларынын технологиясы жана өндүрүшү» багыты боюнча бөлүмдүн 1984-ж. бүтүрүүчүсү, адистиги – «Консервалар жана концентраттар технологиясы».

Азык-түлүк коопсуздугу жана рыноктун талаптары боюнча улуттук эксперт, AFC Agriculture and Finance Consaltans GmbH "Жашыл экономика жана туруктуу өнүгүү".

Чынара - FSMS ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000 v.5 (CQI / IRCA) боюнча аудитор жана практикалык консультант жана Азык-түлүк коопсуздугу жаатында окуу курстарын өткөрөт: "Тамак-аш коопсуздугунун башкаруу системасынын менеджери/ички аудитору FSSC 22000 версиясы - 5 ”, “Тамак-аш коопсуздугун камсыздоодо жеке сектордун көйгөйлөрү. Тамак-аш чынжырында байкоо жүргүзүү маселелери.

Чынгыз Эркинбаев

Чыңгыз Эркинбаев – 1999-жылы кафедранын бүтүрүүчүсү, багыты – 740100 “Өсүмдүк чийки затынан тамак-аш продуктуларынын өндүрүшү жана технологиясы”, адистиги – “Консерва жана тамак-аш концентраттарынын технологиясы”.

Чынгыз Канаданын Манитоба университетинин биосистемалык инженерия факультетинде иштейт. Ал Бельгиянын Мехатроника, биостатистика жана сенсорлор факультетинде Левен университетинде (KU Leuven) докторлук даражасын алган. Бир катар өлкөлөрдө (Кыргызстан, Таиланд, Швейцария, Израиль, Япония, Бельгия жана Канада) эл аралык илимий изилдөө жана окутуу боюнча чоң тажрыйбасы бар.

Сманалиева Жамила Насировна

Жамиля Насировна 1999-жылы кафедраны бүтүргөн, багыты – 740100 «Өсүмдүк материалдарынан тамак-аш өндүрүшүнүн технологиясы жана өндүрүшү», адистиги – «Консерва жана тамак-аш концентраттарынын технологиясы».

2007-жылы «Балдын тандалган кыргыз жана немец сортторунун функционалдуу жана реологиялык касиеттерин аныктоо» деген темада кандидаттык диссертациясын жактаган. Берлин техникалык университетинде инженердик илимдердин доктору даражасын алган. 2018-жылы Дрезден технологиялык университетинин профессору жана «Тамактануу илимдери, тамак-аш азыктары жана үй чарба экономикасы» багыты боюнча Кесиптик билим берүү бөлүмүнүн убактылуу жетекчиси кызматына чакырылган.

Учурда «Тамактануу жана тамак-аш азыктары» федералдык илимий-изилдөө институтунда илимий кызматкер болуп иштейт. Макс Рубнер Германияда, ошондой эле КМТУнун ассистенти. Раззакова тамак-аш өндүрүшүнүн технологиясы кафедрасында И.

Аматов Бакытбек Аматович

Аматов Бакытбек 1997-жылы факультеттин -740100 «Өсүмдүк чийки затынан тамак-аш азыктарынын технологиясы жана өндүрүшү» багыты боюнча «Консерва жана концентраттардын технологиясы» адистиги боюнча бүтүргөн.

Учурда «Партнер Кей Ги» ЖАКтын төрагасы (Фрунзе соода маркасы, көп форматтуу соода түйүнү).

Саалыбаева Нуржан Жаманаковна

Нуржан Жаманаковна 2003-жылы 740100 «Өсүмдүк чийки затынан тамак-аш азыктарынын технологиясы жана өндүрүшү» багыты боюнча, «Шарап жасоо жана ферментация өндүрүшүнүн технологиясы» адистиги боюнча бүтүрүүчүсү.

Учурда «Аю» ЖЧКсынын этил спиртин чыгаруучу заводдун лаборатория башчысы болуп иштейт.

Смат уулу Өмүрбек

Смат уулу Өмүрбек 2005-жылы 740100 «Өсүмдүк чийки затынан тамак-аш азыктарынын технологиясы жана өндүрүшү» багыты боюнча «Консерва жана тамак-аш концентраттарынын технологиясы» адистиги боюнча бүтүрүүчүсү.

Учурда «Дистритех» ЖЧКсында лабораториялык жабдууларды сатуу жана орнотуу боюнча менеджер болуп иштейт. Бул жаатта бөлүм Өмүрбек менен тыгыз кызматташып, кафедрага лабораториялык приборлорду жана жабдууларды алууга жана орнотууга көмөктөшүп, ошондой эле бул жабдууларды иштетүү боюнча окууларды жана кеңештерди берип келет.

Бапаева Айдай Турдубековна

Айдай Турдубековна 2018-жылы 740100 «Өсүмдүк материалдарынан тамак-аш өндүрүшүнүн технологиясы жана өндүрүшү» багыты боюнча «Консервалар жана тамак-аш концентраттарынын технологиясы» профили боюнча бүтүрүүчүсү.

Санкт-Петербург маалымат технологиялары, механика жана оптика улуттук изилдөө университетин бүтүргөн.

2020-жылы «Адистештирилген сүт азыктары» адистиги боюнча магистр даражасын алган.

«Адвантекс» ЖЧКсында, ТМ Оимофудсдо башкы технолог болуп иштейт.

Штан Ольга Петровна

Ольга Штан 2015-жылы кафедранын бүтүрүүчүсү, багыты – «Стандартташтыруу, сертификаттоо жана метрология», профили «Тамак-аш өндүрүшүн стандартташтыруу жана сертификациялоо», кызыл дипломдун ээси.

Учурда «Семейные традиции» ЖЧКсында сапат адиси болуп иштейт.

Ал ишканада ХАССП системасын ISO 22000 талаптарына ылайык ишке киргизген. Анын урааны: Азык-түлүк коопсуздугун камсыз кылуу – бул сиздин жоопкерчиликти, билимиңизди жана жөндөмүңүздү талап кылган маанилүү тармак.

Исаева Жамиля Асанбековна

Исаева Жамиля 2018-жылы 700600 «Стандартташтыруу, сертификация жана метрология» багыты боюнча бөлүмдүн бүтүрүүчүсү, кызыл дипломдун ээси.

Учурда «Сүт Булак» ЖАКсында сапат боюнча менеджер болуп иштейт.