Исхак Раззаков атындагы Кыргыз мамлекеттик техникалык университети

Сырымбекова Элмира Аскарбековна


Сырымбекова Элмира Аскарбековна
Ага окутуучу

Сырымбекова Элмира Аскарбековна, 1988-жылы туулган, кыргыз. 2011-жылы И.Раззаков атындагы КМТУнун “Нан бышыруу, макарон жана кондитердик азыктардын технологиясы” адистигин аяктаган. 2011-жылы Кыргыз мамлекеттик техникалык университетине кабыл алынган. И.Раззаков Химия жана Химиялык технологиялар кафедрасынын лаборатория башчысы катары.

Сырымбекова Э.А. - компетенттүү адис. Лекцияларды, лабораториялык сабактарды алып барат, курстук долбоорлорду жана бүтүрүүчүлөрдүн квалификациялык иштерин жетишээрлик жогорку илимий, теориялык жана методикалык деңгээлде көзөмөлдөйт. Изилдөө жана усулдук иштерге активдүү катышат. 5 макала жарыяланган.

Бардык окутулган курстар үчүн окуу-методикалык комплекстер жана лекциялык материалдар иштелип чыккан: "Дизайн, курулуш жана технологиялар негиздери", "Тамак-аш өндүрүшүнүн жалпы технологиясы", "Шарап жасоонун технологиясы".

Сырымбекова Элмира Аскарбековна төмөнкү семинарларга жана тренингдерге катышкан:

• Жаш окумуштуулар жана окутуучулар үчүн илимий-педагогикалык ишмердүүлүктүн негиздери, 2020;

• электрондук китепкана: Функциялары жана издөө мүмкүнчүлүктөрү, 2020;

• Авторефератты жана диссертацияны каттоо. Жогорку аттестациялык комиссиянын талаптары, 2020;

• Билим берүү процессин уюштуруунун негиздери, 2019-жыл;

• AlveoLab, MixoLab2, 2019 шаймандарын колдонуу менен буудай унунун сапатын аныктоо жана жакшыртуу;

• ISO 22002-1 - 2009, 2017 үчүн милдеттүү шарттар;

• Жашылча-жемиштерди кайра иштетүү технологиясы, 2015-жыл;

• Жашылча-жемиштерди тоңдуруунун заманбап технологиялары, 2018-жыл;

• Билим берүү чөйрөсүндөгү заманбап маалыматтык технологиялар. Окуу процессинде электрондук басылмаларды колдонуу, 2017;

• Адамдык жана кесиптик чеберчиликти өркүндөтүү:

- Чечендик өнөр;

- компьютердик сабаттуулук;

- Бизнес-план түзүү жана бюджетти түзүү;

- Корпоративдик башкаруу жана өнөр жай этикасы

• HECAFS долбоорунун алкагында “Тажикстанда жана Кыргызстанда тамак-аш өндүрүү тутумдары жана стандарттары үчүн жогорку билим берүү:

  • HACCP
  • Гигиена жана тамак-аш инспекциясы
  • Сапатты көзөмөлдөө

• Электрондук билим берүү каражаттарынын түтүкчөлөрүн тестөө;

• Чийки заттын жана тамак-аштын коопсуздугу.

Методикалык колдонмолор иштелип чыккан жана авторлош болуп төмөндөгү сабактар ​​боюнча: тамак-аш багытындагы студенттер үчүн лабораториялык иштер үчүн микробиология боюнча методикалык колдонмо 700600 - SMCM, 720200 - BT, 650400 - TMO, 740300 - TPOP, 740200 - TPPPZHP, 740100 - TPPPRS "(7 б. Л.); 740100 - TPPPRS багыты боюнча студенттер үчүн "Өнөр жайдын жалпы технологиясы" сабагы боюнча усулдук колдонмо (4 б.); "Консервалоо технологиясы" дисциплинасы боюнча курстук ишти аткарууга методикалык көрсөтмөлөр (4 б. электр варианты) ж.б.

Сырымбекова окутуу процессинде кафедранын кенже жана жогорку курстары үчүн куратор жана академик кеңешчи болуп, жаштарды тарбиялоого активдүү катышат. Кафедрада жана факультетте коомдук иштерди аткарат.

Кафедрада кесиптик багыт берүү үчүн жооптуу, факультет жана университет тарабынан өткөрүлүүчү коомдук иш-чараларга катышат.

Профили в наукометрических базах данных:
ORCID: 
https://orcid.org/ 0000-0001-7505-4298


Приёмная: +996 312 561 492

Телефон: 0000-0001-7505-4298

Кабинет: 2/224

e-mail: isyrymbekova@kstu.kg

Гр.работы: 8:00 - 16:00

Стаж работы: 6 жыл